Masal Oku

Wiki Article



Masal oku tetkikatı halletmeye başlangıçladıysanız; Polyannahikayesinigözardı etmemenizde kâr vardır. İyiliğin timsali olarak malum Polyanna, biriyi problemle önlaşmıştır.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Cihan Yazınında kesif kesif adını duyduğumuz ünlü yazar Voltaire haddizatında zavallı bir ailenin çocuğu olarak cihan evet gelmiş ve uzun dakika maddi teessürat yaşamıştır.

Masalın yürekğine geldiğimizde Bir parça Simge isminde bir peri kız varmış. Ama bu peri kızı kendisini geceli gündüzlü olarak tenha hissediyormuş. Çevresine baktığı dönem onun gibi hiç peri kızının olmadığını başkalık etmiş. Bu kalıp onu günden güne elan da ama bir kişi haline getirmeye münasebet oluyormuş.

Elan sonrasında kuş keloğlana kırmızı taşa bakmasını ve prensesi bulmasını söyleyip uçup gitmiş. Maceraya ve yardımseverliğe erkekılan keloğlan hoppadak bu duruma atlamış ve kuşun dediğine uyup yola koyulmuş.

Bu duruma evetşanmış komik hikayeler denir. Ekseriyetle henüz çok komik olsun diye yasevimliıkları vakaların üstüne birazcık da kendileri koyarak anlatırlar. Bunlara örnek olarak şunları verebiliriz:

Ancak keloğlan kıvrak zekâsı ve kurnazlığı ile diğer tüm aksi durumlarda olduğu kabilinden bu durumdan da aynı şekilde mirarı ile kurtulmuştur.

masallar

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Bir varmış bir yokmuş önce çağ sinein de kalbur saman içinde develer tellal iken pireler berber iken ormanın derinliklerinde canlı…

Bu sarayda kral ece ve de oğulları prens evetşarmış. Prensin de bir bakıcısı varmış. Falcısının neva tonu ve sesi o kadar […]

  Bir varmış bir yokmuş. Ilk devir süresince kalbur saman ortamında, develer tellal pireler berber dükkânı iken, ben dayımın ilkokuliğinde tıngır mıngır sallanır iken, uzaklarda bir yerlerde eloğlu refik çam dikmelarının arkasında bir saray varmış.

Lakin durumlar hiç bile planlandığı kabil gitmez ve keloğlanın zekasına hayran artan padişbeddua onu armağanlar ve kızı ile evlendirir.

İyilik perisi, Çok ırak diyarlarda her insana medet kılmak isteyen ve etki ettiğinde hümayun olan bir peri evetşarmış. bu periye millet iyilik yapmayı sevdiğinden iyilik perisi niteleyerek seslendirmiş. İyilik perisi kimin desteğe ihtiyacı var ise vakit kaybetmeden yüzına harcama…

Keloğlan ile kırmızı taş masalında annesinin kırmızı taş ile oynamaması derunin uyarı ile kellelamaktadır. Keloğlan kadehına bir kuş konduğunda telaşla dışarıya çıkar ve kuşu yakalamaya çkırmızıışır. Ancak keloğlan kuşu yakalayamamıştır.

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page